2020-06-29

Emelie, Fredrik och Maria vinnare av #mittelskåp 2020

Med rekordmånga tävlingsbidrag har nu vinnarna i årets omgång av fototävlingen #mittelskåp korats. Med flest gilla-markeringar står Emelie Thorsén, Maria Johansson och Fredrik Gustavsson som vinnare. Deras bilder pryder nu varsitt elskåp på väster i Jönköping.

Över 330 tävlingsbidrag var med i årets omgång av tävlingen #mittelskåp. Under våren har allmänheten haft möjlighet att tagga en bild på Instagram med #mittelskåp. Bilden har då kommit med i en omröstning på sidan mittelskap.se där man haft möjlighet att rösta på sin favoritbild. Fototävlingen, som dekorerar elskåp i Jönköping och Huskvarna med energifyllda bilder sedan 2017, är ett samarbete mellan Destination Jönköping och Jönköping Energi.

Emelie Thorsén, Fredrik Gustavsson och Maria Johansson är årets glada vinnare. Emelie som fick flest gilla-markeringar berättar att:

- Jag har sett att tävlingen pågått i några år och gick in och läste tidigare vinnarintervjuer. Det gjorde mig nyfiken. Sedan var det mamma som tipsade om att jag skulle skicka in bilden. Det är en annorlunda vinst som gör tävlingen kul. Jag tycker tävlingen är ett bra sätt att förgylla vår vackra stad samtidigt som tävlingen uppmärksammar lokala talanger
Emelies elskåp kan du se vid korsningen Nygatan och Trädgårdsgatan vid Sofiakyrkan.

Elskåp i nya delar av staden
I år har tävlingen utökats med 10 nya elskåp på Dalvik, väster i Jönköping och i Huskvarna. Totalt är nu 30 elskåp prydda med bilder.

Fredrik tävlade med en av sina favoritbilder, den hänger till exempel som en tavla i deras kök och är den mest gillade bilden på hans egna Instagram.

- Jag var intresserad av att se hur långt min bild kunde gå i tävlingen, berättar Fredrik.

Fredrik och Marias bilder finns vid västra torget i Jönköping. När de tittar på sina motiv berättar de:

- Jag gillat att vara ute i naturen, det ger mig energi, säger Maria. Bilden är tagen i Hassafallsleden och jag hoppas fler personer hittar dit, tar en promenad och kan njuta av platsen.

- Mitt motiv är från ett fönster på Brahehus ned mot Gränna, fotad en augustikväll förra året när solen var på väg ned. Det var vyn, solnedgången och grönskan som gav energi i bilden, avslutar Fredrik.

Tanken bakom projektet är att Jönköping Energi tillsammans med Destination Jönköping vill skapa stolthet för staden och vara en god kraft för Jönköping genom att lyfta lokala förmågor i vår vackra stad. Motiven är tagna på platser i Jönköping med omnejd som ger fotograferna energi. Det tipsar invånare och turister om vad som finns att se i staden. Samtidigt som gatumiljön förgylls på några av våra mest centrala delar.

Läs mer:
Närmare intervju med 2020 års vinnare nedan.

Kontakt vid frågor:
Jönköping Energi, Presstelefon 036-10 82 45
Destination Jönköping, Cecilia Hakeberg, marknadschef 072-546 72 97