En god kraft för ett gott samhälle

En god kraft för ett gott samhälle

Om oss


Vi ger Jönköping god kraft bland annat. Det har vi gjort sedan 1907.

Alla behöver ljus och värme

Vi levererar el, värme, kyla, biogas och stadsnät till 55 000 kunder. Vi ser till att du kan brygga en kopp kaffe, streama senaste filmen och att lyktstolparna visar vägen under mörka höstpromenader.

Det är enkelt att vara kund hos oss, vi finns nära dig och bidrar till ett hållbart samhälle. Vi är stolta över att arbeta med energi- och klimatfrågor, och är tillsammans med dig som kund en god kraft för Jönköping.

En god kraft för ett gott samhälle

En god kraft för ett gott samhälle är Jönköping Energis vision. Vi vill bidra till att driva regionens utveckling. Det gör vi genom att erbjuda hållbara och innovativa tjänster, nu och i framtiden. Hos oss ska det vara enkelt att vara kund. Vi finns nära, och tillsammans med våra kunder bidrar vi till ett hållbart samhälle. Idag förser vi 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla och stadsnät. Vi omsätter knappt 1,4 miljarder kronor per år och har 280 anställda.

Jönköping Energi ägs av kommunen och vår vinst går tillbaka till dig, som bor i Jönköping, i form av investeringar i koncernen, kommunen och genom ett starkt lokalt engagemang.

VÅR HISTORIA

_________________

1907 | FÖRSTA ELVERKET

På Vallgatan togs första elverket i drift som gav el till hushåll och Jönköpings spårväg.

1922 | VATTENKRAFT

Anläggningen i Gränna kostade 3,5 miljoner och producerar el till Gränna och Jönköping då som nu.

1980 | FJÄRRVÄRME

En decemberkväll 1980 anslöts Dag Hammarskjöldshuset på Öster som var första fastigheten att anslutas.

1998 | FÖRST ATT FÅ FIBER

Högskolan i Jönköping var först att kopplas in i Jönköping Stadsnät Wetternet.

2006 | TORSVIK

Första etappen av Torsvik blev klar. Det avfallseldade kraftvärmeverket producerar el och fjärrvärme.

2008 | BIOGAS

Jönköping Energi tar över biogasproduktionen från Jönköpings kommun.

2010 | VINDKRAFT

Tre vindkraftverk står klara i Tuggarp. Vi äger två och ett ägs av föreningen Jönköping Energi Vind.

2014 | BIOBRÄNSLE

Andra etappen på Torsvik står klar. Biobränsle i form av träflis blir till el och fjärrvärme.

2017 | SOLCELLER OCH LADD

Startade försäljning av solcellspaket till privatkunder och tog över de offentliga laddplatserna för elbilar i Jönköping.

 

Wikipedia kan du läsa mer om oss och vår historia

Organisation


Jönköping Energi ägs av Jönköpings kommun och är en koncern som omfattar fyra bolag. Koncernen har en politiskt tillsatt koncernstyrelse och en gemensam vd samt företagsledning.

Läs mer

Hållbarhet & ekonomi


Hållbarhet finns med som en naturlig del i vår verksamhet och i vårt uppdrag som energileverantör i Jönköpingsregionen. Sedan 2017 gör vi en samlad Hållbarhets- och årsredovisning.

Läs mer

Leverantörer


För oss är det viktigt att skapa långsiktiga och hållbara relationer med våra leverantörer. Vi vill ha nära samarbeten där vi kan utvecklas tillsammans. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa förutsättningar för strategiska, systematiska och hållbara inköp.

Läs mer

Studiebesök


På våra studiebesök berättar vi om hur vi genom förbränning av avfall och biobränsle gör värme och el till Jönköping. Vi brukar börja besöket med en presentation sittandes i vår entré eller aula och sedan går vi gemensamt en runt i anläggningen. Under guidningen tar vi oss igenom båda våra pannor. Dvs både det avfallseldade och biobränsleeldade kraftvärmeverket.

Läs mer

Sponsring


Genom vårt lokala engagemang vill vi skapa goda relationer till såväl kunder och vår övriga omgivning som till våra medarbetare. Vi tar emot ansökningar löpande och du ansöker genom att skicka en ansökan via vårt webbformulär.

Läs mer

Karriär


För oss är det viktigt att medarbetarna trivs och känner sig uppskattade. Vi vill vara en nära, enkel och hållbar arbetsgivare med både medarbetarna och organisationens utveckling i fokus. Vi strävar efter att ha en organisationskultur som präglas av nyfikenhet, öppenhet, samarbete, utvecklande förhållningssätt och ägandeskap.

Läs mer

Press/media


Vi samarbetar med MyNewsdesk för publicering av pressmeddelanden och pressbilder. Gå till vårt pressrum för att läsa våra pressmeddelanden. Du kan också anmäla dig som "följare" för att få våra pressutskick via e-post.

Läs mer

Blixten


Många har sett Blixten med fakturan. Sedan 2019 så har Blixten vuxit och blivit Blixten Magasin, magasinet skickas ut 4 gånger per år till alla våra kunder. Även våra företagskunder får en företagsversion av Blixten Magasin. Här kan du ta del av senaste numret av Blixten Magasin. Med Blixten Magasin vill vi inspirera, tipsa och ge inblick i Jönköping Energis verksamhet.

Läs mer

Kontakt


Vi finns nära dig om du vill kontakta oss. Vet du vem du vill ha kontakt med kan du enkelt nå personen via vår telefonväxel eller via e-post.

Läs mer