En god kraft för ett gott samhälle

En god kraft för ett gott samhälle

Om oss


Vi ger Jönköping god kraft bland annat. Det har vi gjort sedan 1907.

Alla behöver ljus och värme

Vi levererar el, värme, kyla, biogas och stadsnät till 55 000 kunder. Vi ser till att du kan brygga en kopp kaffe, streama senaste filmen och att lyktstolparna visar vägen under mörka höstpromenader.

Det är enkelt att vara kund hos oss, vi finns nära dig och bidrar till ett hållbart samhälle. Vi är stolta över att arbeta med energi- och klimatfrågor, och är tillsammans med dig som kund en god kraft för Jönköping.

En god kraft för ett gott samhälle

En god kraft för ett gott samhälle är Jönköping Energis vision. Vi vill bidra till att driva regionens utveckling. Det gör vi genom att erbjuda hållbara och innovativa tjänster, nu och i framtiden. Hos oss ska det vara enkelt att vara kund. Vi finns nära, och tillsammans med våra kunder bidrar vi till ett hållbart samhälle. Idag förser vi 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla, biogas och stadsnät. Vi omsätter 1,3 miljarder kronor per år och har 270 anställda.

Jönköping Energi ägs av kommunen och vår vinst går tillbaka till dig, som bor i Jönköping, i form av investeringar i koncernen, kommunen och genom ett starkt lokalt engagemang.

historik-1.jpghistorik-2.jpghistorik-3.jpghistorik-4.jpghistorik-5.jpghistorik-6.jpghistorik-7.jpghistorik-8.jpg

 

 

Wikipedia kan du läsa mer om oss och vår historia.

Organisation


Jönköping Energi ägs av Jönköpings kommun och är en koncern som omfattar fyra bolag. Koncernen har en politiskt tillsatt koncernstyrelse och en gemensam vd samt företagsledning.

Läs mer

Hållbarhet


Genom att vi gör smarta val i vardagen kan vi tillsammans göra Jönköping mer hållbart.

Läs mer

Ekonomi

Läs mer

Skolor och studiebesök

Läs mer

Sponsring


Genom vårt lokala engagemang vill vi skapa goda relationer till såväl kunder och vår övriga omgivning som till våra medarbetare. Vi tar emot ansökningar löpande och du ansöker genom att skicka en ansökan via vårt webbformulär.

Läs mer

Jobba hos oss

Läs mer

Press/media


Vi samarbetar med MyNewsdesk för publicering av pressmeddelanden och pressbilder. Gå till vårt pressrum för att läsa våra pressmeddelanden. Där kan du också anmäla dig som "följare" för att få våra pressutskick via e-post.

Läs mer

Blixten


Blixten och Blixten Magasin är våra informativa utskick som ska inspirera, tipsa och ge inblick i Jönköping Energis verksamhet. Blixten kommer med fakturan och Blixten Magasin skickas ut till samtliga hushåll i Jönköpings kommun. På den här sidan kan du läsa både nya och gamla Blixtar och Blixten Magasin. Blixten Magasin Företag skickas ut till företagare i Jönköpings kommun.

Läs mer

Kontakt

Läs mer

Leverantörer


För oss är det viktigt att skapa långsiktiga och hållbara relationer med våra leverantörer. Vi vill ha nära samarbeten där vi kan utvecklas tillsammans. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa förutsättningar för strategiska, systematiska och hållbara inköp.

Läs mer