2018-02-01

​Stolt sponsor av Årets Unga ledande kvinna

För tredje året i rad är Jönköping Energi med som partner till initiativet Årets unga ledande kvinna i Jönköping. Idag, den 1 februari, presenteras de 23 utvalda ledarförebilderna som alla visat resultat i sitt ledarskap.

På Jönköping Energi vill vi vara en god kraft för jämställdhet och arbetar både internt och externt för att få mer fokus på jämställdhet inom näringslivet. Jönköpings län har bland den lägsta andelen kvinnliga chefer i landet och detta vill vi vara med att förändra. Därför är vi för tredje året med som stolt partner till initiativet Årets unga ledande kvinna.

Bland årets ledande kvinnor arbetar de bland annat som riksdagsledamot för Miljöpartiet, gruppchef på SWECO, hotellchef på VOX hotel och stf personalchef på Jordbruksverket. På Jönköping Energi är vi dessutom stolta över att ha med Bränslechefen Anna-Frida Eriksson med på listan.

Under hösten gick aktörerna bakom Årets unga ledande kvinna ut brett och uppmanade allmänheten att nominera ledarförebilder i alla typer av branscher och verksamheter. Kriterierna var följande

  • Är en ledare boende i Jönköpings län
  • Är kvinna född 1982 eller senare
  • Kan uppvisa någon form av resultat av sitt ledarskap
  • Är en förebild i sitt sätt att agera
  • Har en förmåga att inspirera sin omgivning

Ett omfattande gallringsarbete har resulterat i följande lista med 23 utvalda ledarförebilder. En jury bestående av representanter från näringsliv och offentlig sektor kommer utse den ledare som utmärkt sig lite extra och hon vinner högsta pris vid en prisceremoni på VY Skybar den 1 mars.

Samtliga nominerade hittar du här