Inför elmätarbytet


Som kund är du själv ansvarig för både elmätarplatsen och att arbetet på elmätarplatsen ska kunna utföras på ett elsäkert sätt. Därför är det viktigt att du tänker på vissa saker inför ditt elmätarbyte.

Har du elmätare inomhus eller utomhus?


Elmätare inomhus

Om din elmätare är inomhus behöver vi komma in till dig för att byta ut eller uppdatera den vilket gör att vi behöver dina kontaktuppgifter. Du kommer bli meddelad per post med information om bytet och en föreslagen tid. I brevet finns information om hur du bekräftar eller bokar om din tid.

Lämna dina kontaktuppgifter här

Tänk på att du eller någon annan vuxen måste vara hemma vid bytet. Har du husdjur ber vi er hålla dem kopplade eller instängda under vårt besök.

Elmätare utomhus

Sitter din elmätare utomhus (eller tillgänglig för oss) så behöver du inte vara hemma. Vi kommer att informera dig via vykort med information om vilken tidsperiod din elmätare blir bytt.

Elmätare - Herman 600x400.jpg

Lämna fri väg till elmätaren

För att underlätta vårt arbete skulle vi vilja be dig att plocka bort saker som blockerar elmätaren. Vi måste kunna stå framför elmätaren vid bytet, så om du till exempel har möbler eller växter som står framför, se till att flytta på dem så vi inte råkar skada något.