Ta första steget för att producera egen el

Lämna intresseanmälan redan idag för att få ett erbjudande om solceller anpassat efter dina behov och förutsättningar. Ta första steget att producera egen el.

Skicka intresseanmälan

Producera din egen el

Med egna solceller på taket kan du täcka stora delar av ditt elbehov och samtidigt göra en insats för miljön. Du minskar dina egna elkostnader genom att själv använda den el du producerar. Den el som du producerar och inte gör åt, säljer du enkelt vidare till oss på Jönköping Energi. Att investera i solceller är bra för både din plånbok och miljön. 

Vi levererar kundanpassde solcellsanläggninar och hjälper dig hela vägen från tanke, installation och därefter. Vi gör det enkelt att producera sin egen el från solen.

Är det lönsamt?

Att producera sin egen el med solceller är i de flesta fall en lönsam affär. Det finns dessutom investeringsbidrag, skattereduktion och elcertifikat för att underlätta beslutet.

Läs mer om solceller och vad det kostar

Med solceller får du:

  • Enkelt - Snygga nyckelfärdiga solcellspaket som är förberedda för framtidens energilösningar inom exempelvis batterilagring.
  • Trygghet - Vi är med dig från start och hela vägen under ditt solcellsägande. Vi är en lokal aktör med marknadsledande garantitider.
  • Ekonomi - Bli din egen elproducent och minska din känslighet vid högre elpriser.

Smarta solceller

Vi säljer smarta paneler som gör att du får ut mer energi från din anläggning. Givetvis kan du övervaka din anläggning via din telefon, surfplatta eller dator.

Lär dig mer om smarta solcellsanläggningar

Så här går det till:

  1. Gratis rådgivning
  2. Vi skräddarsyr en lösning för just dina behov och förutsättningar. Allt samlat i en kostnadsfri offert
  3. Montering - vi tar hand om hela installationen. Vi monterar solpaneler och ser till att det ser strålande ut
  4. Elinstallation - all teknik monteras och panelerna kopplas in i husets elcentral
  5. Färdigt - nu är det klart och du producerar egen el, den del du inte använder får du betalt för när den leds ut på elnätet

Så här ansluter du din solcellsanläggning till Jönköping Energi Elnät

Frågor & svar

Vi vet att det är mycket att tänka på vid köp av solceller, därför har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren på dessa.

Frågor & svar kring solceller

Kundservice

Öppettider och kontaktuppgifter
 

Telefontider

Telefon 036-10 82 20
Måndag-torsdag 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:00
OBS! Mellan jun-aug är telefontiderna: Måndag-fredag 08:00-16:00

Besökstider

Måndag-torsdag 09:30-16:00
Fredag 09:30-15:00
OBS! Mellan jun-aug är besökstiderna: Måndag-fredag 09:30-15:00
Lunchstängt för besök alla dagar 11:45-13:00

Du kan även skicka e-post på kundservice@jonkopingenergi.se


Solenergi gör Jönköping Airport grönare

Som ett led i att göra Jönköping Airport till en grön flygplats har Jönköping Energi installerat solceller på ankomsthallens tak. En lönsam affär ekonomiskt samtidigt som miljön blir vinnare.

Läs mer om hur vi är en god kraft för Jönköping

Länsförsäkringar först ut med solceller på Väster City

Ovanför taknockarna på Barnarpsgatan tecknar stadens byggnader sig lite extra vackert. Vättern i horisonten, Sofiakyrkans klocktorn och Stadsparken åt andra hållet och sedan Taberg och Bondberget ytterligare. Vi befinner oss på Länsförsäkringars kontorstak tillsammans med Ida Rydh, hållbarhetschef, Jesper Rundbäck, vd ELL-EFF Fastigheter och Kenth Waldenby, fastighetshef. Och såklart tillsammans med 112 nyinstallerade solcellspaneler.

Läs mer om Länsförsäkringars satsning