Beräkna ditt nya elpris

och hur du bor:

Precis likadant. Och väldigt stor skillnad.

Det går lika snabbt att ladda mobilen med el från solenergi som med el från kärnkraft. Din äppelkaka smakar inte annorlunda om ugnens el kommer från stenkol. Ditt hår blir inte snyggare om hårfönens el kommer från vindkraft. Nej, för sitt praktiska syfte fungerar all el precis  likadant, oavsett ursprung och leverantör. I ditt hem märks det alltså inte. Förmodligen inte så mycket i din plånbok heller. Det är utanför knuten som de stora fördelarna med ditt lokala elbolag finns.

Fördelarna med el från Jönköping Energi är du bidrar till en lokal och hållbar energiproduktion, utveckling av nya tjänster och infrastrukturen i närområdet. Du bidrar till kommunens skolor och idrottsplatser. Till att parker och grönområden tas om hand. Samt du stöder lokala idrottsföreningar och kulturarrangemang. Allt detta och mycket mer tack vare att vår vinst går tillbaka till din kommun.

Vår el

Vi levererar bara 100 % förnybar el. Mycket av del el vi säljer är dessutom producerat lokalt av oss på Jönköping Energi.

Läs mer om vår el och ursprungsgarantier

Vår egen elproduktion

Vi producerar över 30 % av den el vi säljer i egna anläggningar lokalt runt om i vår kommun. Genom vatten, vind och vårt kraftvärmeverk ger vi lokalproducerad energi.

Läs mer om vår egen elproduktion

Anvisningsavtal - Tillsvidarepris

Vårt anvisningsavtal, Tillsvidarepris får du som inte tecknat något elavtal, t.ex. om du är nyinflyttad eller helt enkelt valt att inte teckna något elavtal.

Läs mer om vad anvisningsavtal innebär för dig