Kundberättelser


Vårt mål är att det ska vara enkelt att samarbeta med oss. Vi finns nära och tillsammans med våra kunder bidrar vi till ett hållbart samhälle. Här har vi samlat några av våra kundsamarbeten.

IKEA ökar servicen med elbil


– IKEA ska senast 2025 ha ”nollutsläpp” för all hemtransport och service. I detta mål finns en stolthet i att alla kan bidra. När vi började diskutera bilar för vårt serviceteam kom initiativet från våra anställda att satsa på en elbil, berättar AnnaKarin Zinnerfors, varuhuschef på IKEA. Sagt och gjort. Sedan någon månad tillbaka tar sig serviceteamet till alla uppdrag med elbil.

Läs mer

Junet satsar på ladd


En elbil med den passande registreringsskylten WIFI rullar in genom valvet till innergården på Torpa. Ur bilen kliver Mattias Lind, vd på Jönköpingsbaserade bredbandsbolaget Junet. Han har precis varit på kundbesök i Tranås och ansluter laddaren till bilen.

Läs mer

Fjärrkyla ger shoppingkomfort på Asecs


Asecs genomgår just nu spännande förändringar. Steg för steg tas nyrenoverade delar av köpcentrat i bruk. Och man gör det med ett helt nytt kylsystem, baserat på fjärrkyla från Jönköping Energi.

Läs mer

Skanska satsar Svanenmärkt på Skeppsbron


Nybyggt, nära vatten, grönområden och centrum. Dessutom en kombination av bostäder, arbetsplatser och service. – Men allra mest unikt är att det blir Jönköpings första Svanenmärkta lägenheter. Ett fokus på goda miljöval ner på skruv och mutternivå. På Skeppsbron ska det vara enkelt att leva hållbart, säger Rosalie Sandahl, affärsutvecklare på Skanska.

Läs mer

Tillsammans gör vi Jkpg till den smarta staden


Den smarta staden bygger på kommunikation och datainsamling. Digitalisering är en framgångsfaktor för att kunna effektivisera verksamhet med hjälp av data. I flera år har det öppna fibernätet varit en grund för datakommunikation. Lägg nu till ett öppet nät för smarta sensorer så blir det riktigt intressant när du kan samla in och mäta saker som tidigare var omöjligt.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Klostergården: Ny fjärrvärmecentral med smart kommunikation


Bostadsrättsföreningen Klostergården, centralt på Torpa i Jönköping, har haft fjärrvärme sedan fastig­heterna uppfördes tidigt 1990-tal. – Då installerades vår första fjärrvärmecentral. Med stora ackumulatortankar för varmvattnet. Anläggningen hade blivit lite till åren och behövde ersättas av ett nytt system, berättar Berth Axelsson, ordförande i föreningen.

Läs mer