Nära, enkelt, hållbart – sedan 1907


Ditt Jönköping Energi - en god kraft för Jönköping.

Måndag morgon, slutet av mars. Fåglarna kvittrar utanför fönstret när alarmet i din telefon ljuder.  åren är på gång men du känner ändå att det är lite kallt i huset och vrider upp termostaten på kökselementet. Kaffet kokar redan. Du öppnar kylskåpet och gör i ordning frukosten. Det vanliga. Kollar av nyhetsrubrikerna på paddan och sätter närmast automatiskt igång morgonprogrammet på tv. En snabb dusch senare sätter du dig i bilen. Laddad för en ny jobbvecka.​

Slide-mobil-345x300.jpg

I varje vardagssituation finns Jönköping Energi omkring dig. Med el för att få vardagens självklarheter att fungera. Med fiber för att bygga den moderna kommunikationen. Med fjärrvärme för att skapa komfort i ditt hem och på ditt kontor. Sedan starten 1907 har vi hela tiden utvecklat och anpassat vårt utbud efter vad du som invånare i Jönköping behöver. Solceller, fiberutbyggnad, lösningar för det smarta hemmet och den smarta staden är några av de hetaste utvecklingsområdena just nu. Samtidigt som vi hela tiden ser till att underhålla och framtidssäkra vårt elnät och fjärrvärmesystem.

Ditt energibolag…

… Och bredbands-, värme-, solcells- och infrastrukturbolag. Som invånare i Jönköpings kommun är du ju faktiskt en av ägarna till Jönköping Energi. Det är den stora och kanske viktigaste skillnaden mellan oss och andra elhandels-, energi- och fiberbolag. Merparten av vår vinst går direkt tillbaka till kommunen, och tillsammans utvecklar vi samhället vi lever i. Genom att välja Jönköping Energi är du med och bidrar till det!

Visste du att:

  • Elen som du köper från Jönköping Energi är 100 procent förnybar.
  • Fjärrvärme (och el) från Jönköping Energi produceras lokalt på kraftvärmeverket på Torsvik genom förbränning av hushållsavfall (dina gamla skor till exempel) och restprodukter (t ex grenar och toppar) från skogen.
  • Vi finns nära dig. Det ger trygghet och snabba kontaktvägar. En närvaro som har gjort oss till ett av de svenska energibolag som har de mest nöjda kunderna (SKI 2018).
  • Vi sponsrar många lokala idrottsföreningar, kulturarrangemang och samhällsgagnande verksamheter. Alla är lokala, och de flesta är inriktade på barn och ungdomar – Jönköpings nya energitillskott!
  • Fjärrvärme är ett underhållsfritt och prisvärt uppvärmningsalternativ, och dessutom ett bra val ur miljösynpunkt. Driftsäkerheten är hög och du som villakund har alltid 20 års fri service och reservdelar.
  • Med egen solcellsanläggning kan du minska dina elkostnader och bli mindre känslig för skiftningar i elpriset. Jönköping Energi erbjuder kompletta solcellslösningar med alltifrån paneler till elhandelsavtal.
  • Under 2018 passerade vi 30 000 fiberanslutningar.