Helén är årets unga ledande kvinna


Konkurrensen var hårdare än någonsin till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Över 150 nomineringar skulle kokas ner till en topplista och en slutlig vinnare koras.

– Det betyder såklart jättemycket att få en sådan här utmärkelse. Det är mitt kvitto för att jag är på rätt väg i mitt ledarskap. Framförallt kul att kamma hem en sådan titel tillsammans med mitt lilla team, säger Helén Truong, Group manager på Husqvarna Group och den som till slut tog hem segern.

190417 Helén Truong 600x400.jpg

Bakom initiativet Årets unga ledande kvinna står Ridsportalliansen i Jönköping, en sammanslutning av ridklubbar som bedriver ungdomsverksamhet i Jönköpings kommun. Eftersom endast 28 procent av ledarna i Jönköpings län är kvinnor föddes initiativet för att inspirera andra att bli framtidens ledare.

Jönköping Energi är en av många sponsorer som valt att stödja arbetet. Hittills har 78 kvinnor under 35 hamnat på listan som skapat stor
uppmärksamhet. Tidigare vinnare är Eva Skogeryd, Jennie Wall och Filicia Björkman.

”BACKA INTE!”

Årets vinnare Helén Truong:
– För mig är en bra ledare en person som ser människor med varma ögon, är ytterst prestigelös och visar mod. Mina främsta ledarförebilder är min pappa och min nuvarande chef Ulrika Strömberg.

Vilken egenskap hos dig ser du som viktigast för att du ska kunna vara en bra ledare i ditt jobb på Husqvarna Group?
– Jag tror att ”vara modig” är min bästa egenskap. Att inte backa när det är okända marker, utmaningar eller möjligheter till att göra något bra.

#stoltsponsor

Se hela listan på Jönköpings unga ledan kvinnor på

aretsungaledandekvinna.se

Juryns motivering:

För ett ledarskap som av andra beskrivs som modigt, målinriktat och ambitiöst där hon har utmanat befintliga arbetssätt, hittat nya lösningar och lyft sina medarbetare. Vinnaren vill gå hela vägen till toppskicket i näringslivet – och vi tror att hon har både envishet, driv och ledaregenskaper för att ta sig dit. Årets unga ledande kvinna 2018 har gjort en av de tuffaste resor som en ledare kan göra, att gå från att vara en i teamet till att vara dess ledare. Hon har utvecklat sin verksamhet med en kristallklar insikt om att kultur och beteende är det som gör skillnad. Hon har ett stort driv att kontinuerligt utveckla verksamheten vidare samtidigt som hon lyckats utveckla sin grupp till ett sammansvetsat och efterfrågat team.