2017-12-06

Vill du vara med och bygga Jönköpings elnät? Vi söker nu en utredningsingenjör.

Jönköping Energi gör stor samhällsnytta och jobbar med en infrastruktur som angår alla människor – el är i dag en självklarhet. Vi som söker dig är ett team på 12 personer som gemensamt och prestigelöst jobbar mot uppsatta mål och samarbetar för att lyckas med vårt uppdrag. Vi håller oss uppdaterade inom vårt område vad gäller ny teknik och arbetsmetoder som kan göra vårt elnät smartare, vår organisation effektivare och våra kunder nöjdare.

Vi som jobbar på enheten Planering och dokumentation har bred kompetens inom vårt område. Vi är 6 kvinnor och 6 män som jobbar som ingenjörer/tekniker, GIS-tekniker, systemförvaltare, utredare, projektledare. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta strategiskt med vår långtidsplanering av investeringar på lokalnätet utifrån de elnätsanalyser du tar fram samt driver förbättringsarbetet av vår ny- och ombyggnadsprocess. Arbetet innebär kontakter med utförare, myndigheter och samarbetspartners vilket ställer krav på affärsmässighet och social förmåga. Du kommer att vara ansvarig beställare för våra lokalnätsprojekt, från beräkning och framtagning av underlag till uppföljning och avslut.

Din profil

Vi söker dig som

  • är elkraftsingenjör, certifierad nätplanerare eller har utbildning och/eller erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • har dokumenterad branscherfarenhet och har arbetat med nätplanering/nätberäkningar
  • har erfarenhet av att arbeta i en projektorienterad organisation
  • har lätt för att samarbeta
  • är drivande och har ett strukturerat arbetssätt
  • är van vid att ta ansvar
  • kan förmedla dina idéer till beslutsfattare
  • har B-körkort

För att framgångsrikt lyckas i denna roll har du en analytisk förmåga, är strukturerad i planering, uppföljning och samordning samt har teknisk kompetens inom området för att förstå, ifrågasätta och fatta rätt beslut. Du är självgående, men ser värdet i att arbeta och lösa problem tillsammans med andra. Du tar fullt ansvar för att dina arbetsuppgifter blir lösta på rätt sätt och i rätt tid. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Mer information

Välkommen att kontakta affärsområdeschef Inger Niss på tfn 036-10 82 61.

För fackliga frågor kontakta Daniel Johansson, SEKO, tfn 036-19 18 60, Magdalena Zahr, Jusek, tfn 036-10 83 25, Daniel Arvidsson, Vision, tfn 036-19 17 41, samt Camilla Bernström, Sveriges Ingenjörer, tfn 036-10 32 79.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten! Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast. Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg.