2017-10-01

Planeringschef Jönköping Energi

Söker du en intressant ledarroll med möjlighet att vara delaktig i att bygga framtidens Jönköping hos en attraktiv arbetsgivare med ett starkt varumärke och lång historik? Då kan du vara den person vi söker till tjänsten som planeringschef hos Jönköping Energi Elnät. Då Jönköping växer i snabb takt och regionen är inne i en spännande utvecklingsfas, har Jönköping Energi en viktig del i arbetet med att skapa en effektiv och väl utbyggd infrastruktur med fokus på långsiktigt hållbara lösningar och nöjda kunder i Jönköpingsregionen. Här får du en nyckelroll.

Rekryteringen sker via Rekryteringshuset.
Ansök här

Arbetsuppgifter

Som planeringschef är du ansvarig för att leda och fortsätta utvecklingen av avdelningen mot en projekt och marknadsorienterad verksamhet med tydlig affärsmässighet och beställarkompetens.

Avdelningen ansvarar för att driva och utveckla den långsiktiga planeringen av byggnationen av elnätet, där hanteras även kundanslutningar, beställarfunktionen gentemot entreprenad, nätdokumentation, myndighetsrapportering. Avdelningen ansvarar även för nyanslutningsprocessen och bevakar elkvalitetsfrågor.

Du har fullt personal-, budget- och resultatansvar för verksamhet och projekt, samt ansvar för miljö- och arbetsmiljöarbetet. Du deltar i olika interna och externa samverkansgrupper och projekt. I rollen innebär det även att vara ägare av vissa processer och system samt att göra olika ekonomiska analyser av verksamhet och investeringar mm. Till din hjälp har du ett team på 11 engagerade medarbetare, jämnt fördelat på kvinnor och män, med lång samlad erfarenhet och hög specialistkompetens. Du rapporterar till affärsområdeschefen för affärsområde Elnät och ingår i dess ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat i ledande befattning med dokumenterat goda resultat. Du har lätt för att se helheten och du står för ett modernt, situationsanpassat och coachande ledarskap.

Vi tror att du har en högskoleutbildning, inriktning elkraft, elektroteknik, civilingenjör eller liknande. Du har även någon form av ekonomisk utbildning och/eller erfarenhet kring att göra ekonomiska analyser. För att fungera i rollen behöver du ha mycket goda it-/systemkunskaper. Du har även en god kommunikationsförmåga i tal och skrift, kunskap om elkraft och/eller lagstiftningen som reglerar området är meriterande. Har du arbetat med att leda,
driva och vara deltagare i olika projekt är det en fördel.

Som person är du affärsmässig och resultatinriktad med ett strukturerat och processorienterat arbetssätt. Du har förmågan att arbeta både strategiskt och självständigt i nära samarbete med andra. Du har ett gott
omdöme och integritet och är van att fatta välgrundade beslut. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

Jönköping Energi

Jönköping Energi ger 55 000 kunder ljus, kraft, värme, kyla, biogas och öppet stadsnät. Elnätverksamheten har en nätomsättning på ca 1 100 GWh. Distributionen är till största del av tätortkaraktär men stora delar av landsbygd ingår också i distributionsområdet.

Övrigt
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Petra Lindomborg, rekryteringskonsult hos RekryteringsHuset, tfn 072-716 43 81. För fackliga frågor kontakta Magdalena Zahr, Jusek, tfn 036-10 83 25, Daniel Arvidsson, Vision, tfn 036-19 17 41, Daniel Johansson, SEKO, tfn 036-19 18 60, eller Camilla Bernström, Sveriges Ingenjörer, tfn 036-10 32 79.

Låter det intressant?
Varmt välkommen att söka tjänsten via www.rekryteringshuset.se här

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök.
Löneform Enligt avtal
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Kontakt Petra Lindomborg 072-716 43 81
Sista ansökningsdag 2017-10-15
Länk till annons http://rekryteringshuset.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:168534/