2017-11-27

Vi söker HR-Specialist

Vi söker nu en vikarierande HR-specialist till staben inom Jönköping Energi under ca ett års tid. HR-avdelningen är en del av vår stab där stödfunktionerna ingår. Förutom HR är det ekonomi, it, kvalité och miljö, inköp samt fastighet som ingår i staben.

HR-avdelningen har ett samordningsansvar för övergripande HR-frågor och arbetar som stödresurs till verksamheten inom strategiskt och operativt HR-arbete. Avdelningens uppdrag är att initiera och medverka till att utveckla och effektivisera HR-arbetet i organisationen, framförallt inom områdena rekrytering, kompetensförsörjning, arbetsmiljö och lön.

Vill du vara med och driva HR-arbetet i en verksamhet som präglas av engagemang och delaktighet? Vi erbjuder ett självständigt och varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla HR-arbetet.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist kommer du tillsammans med ytterligare en HR-specialist att arbeta brett både operativt och strategiskt med HR-stöd till organisationen. Arbetsuppgifterna består bl.a. rekrytering och att informera och besvara frågor gällande bl.a. lag- och avtalstolkning, arbetsrätt, jämställdhet och likabehandling, lönebildning, rehabilitering samt arbetsmiljö. Du kommer att ha många kontakter med verksamhetens medarbetare samarbete med övriga i verksamheten. Din roll innebär även att medverka i arbetet med att utveckla och förvalta processer inom exempelvis rekrytering, kompetens­för­sörj­ning, avtal- och arbetsrätt samt personaladministration.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-området och som gärna har arbetat med liknande arbetsuppgifter. 

  • Som person har du förmåga att skapa goda relationer, ta intiativ, vara tydlig och pedagogisk samt har ett engagemang i det du gör. Med din initiativförmåga och personlighet bidrar du till ett positivt klimat med konstruktiva och kreativa lösningar. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga!
  • Då tjänsten innebär ett kommunikativt arbete krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du har goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete med Microsoft Office.
  • Har du erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och att göra personlighetsanalyser är det meriterande.
  • Du har B-körkort.

Mer information

Välkommen att kontakta Eva Sunnåker, HR-chef, tfn 036-10 82 79, Anna Johansson, HR-specialist, tfn 036-10 32 69, eller Helen Tholander, tfn 036-10 32 94.

Fackliga frågor kontakta Daniel Johansson, SEKO, tfn 036-19 18 60, Magdalena Zahr, Jusek, tfn 036-10 83 25, Daniel Arvidsson, Vision, tfn 036-19 17 41, samt Camilla Bernström, Sveriges Ingenjörer, tfn 036-10 32 79. 

Tjänsten är ett vikariat under 1 år. Tillträde februari/mars eller enligt överenskommelse.

Våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten! Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-13 via vårt rekryteringsverkyg.