2017-12-13

Är du en utvecklingsorienterad person med goda kunskaper inom IT-system?

Vill du medverka till att driva utvecklingsarbete i en spännande bransch? Då kan du vara den person vi söker till tjänsten som Dokumentationsingenjör hos Jönköping Energi.

Vår affärsidé är att erbjuda kunder i främst Jönköpingsregionen konkurrenskraftiga och miljövänliga energi- och kommunikationslösningar, i första hand genom nyttjande av effektiv och väl utbyggd infrastruktur. Vi åstadkommer samhällsnytta genom att vi bidrar till regionens utveckling och till långsiktigt hållbar miljö. Medarbetarnas kompetens och lokalkännedom säkerställer leveranser med hög kvalitet. Vi ser den snabba teknikutvecklingen som en stor möjlighet att skapa nya smarta lösningar som förenklar kundernas vardag.

Vår vision är ”En god kraft för ett gott samhälle”.

Arbetsuppgifter

Din främsta arbetsuppgift kommer vara att ha det övergripande utvecklings- och förvaltaransvaret för vårt NIS-system, dpHeating, för fjärrvärme- och fjärrkylenät. I rollen ingår att driva, leda och implementera olika utvecklingsprojekt för att skapa största nytta och värde i verksamhetens arbete. Du arbetar nära systemanvändarna och ansvarar för utbildning och dokumentation av rutiner och manualer för hur systemet ska användas hos oss. Du kommer att ha ett nära samarbete med leverantör, både i egenskap av beställare och deltagare i arbetsgrupp. Du ingår också i en koncerngemensam arbetsgrupp där du tillsamman med systemägare och förvaltare för våra andra nyttigheter (elnät och stadsnät) samverkar kring systemet. Tillsammans med systemägare är du ansvarig för systemet förvaltningsplan – hur vi ska jobba i systemet i morgon.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, nyutexaminerad eller med några års arbetslivserfarenhet inom IT. Tidigare erfarenheter av NIS-system, systemförvaltning, testledare är meriterande. Du är nyfiken och utvecklingsorienterad samt har förmågan att se helhetsperspektiv. Rollen kräver noggrannhet och stor förmåga till kommunikation och samverkan. Vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper. 

Mer information

Välkommen att kontakta avdelningschef Patric Jönnervik 036-10 83 50 eller 070-248 42 10.

För fackliga frågor kontakta Magdalena Zahr, Jusek 036-10 83 25, Daniel Arvidsson, Vision, 036‑19 17 41 och Daniel Johansson, SEKO, 036-19 18 60, Camilla Bernström, Sveriges ingenjörer, 036-10 32 79

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan sker via vårt rekryteringsverktyg som du hittar här.