2020-01-30

Nominerade till Årets goda kraft 2019

Här presenter vi de nominerade till Jönköping Energis pris: Årets goda kraft. Vårt egna pris som delas ut till den eller de som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Efter en öppen nomineringsprocess under hösten 2019 har nu vår jury utsett 3 nominerade till Årets goda kraft 2019. De tre nominerade är:

Lisa Hegmegi, Jönköpings Simsällskap

Lisa har med stort engagemang startat upp och utvecklat en fritidsverksamhet inom simning för barn och ungdomar med funktionsvariationer. I hennes ”Hajengrupper” ges deltagarna möjlighet till fysisk aktivitet, social samvaro och gemenskap. Hon har satt Jönköping på kartan genom att sprida sin kunskap till föreningar som befinner sig i startgroparna att starta liknande verksamheter i Jönköping, och även runt om i landet.

Luz Björkman, Medmänniska

Luz är en god kraft i samhället, som brinner för medmänsklighet och för att göra skillnad. Hon engagerar sig bland annat för flyktingar och hjälper dem med saker såsom kontakt med myndigheter, jobbansökan, mat och skola. Hon besöker sjuka och gamla och hjälper dem det som behövs för att få vardagen att fungera - eller bara lite sällskap.

Alice Perlerot och Alissar Rajha, Hållbarhetsbalen

Alice och Alissar har vågat gå mot strömmen och förverkligat sin idé om att anordna en Hållbarhetsbal, som ett alternativ till den traditionella studentbalen. De ville skapa en bal som är för alla, som samtidigt inte bidrar till överkonsumtion. Med en övertygelse om att det går att uppnå en bra gemenskap och en rik kulturupplevelse utan överdriven konsumtion genomförde de Jönköpings första Hållbarhetsbal.

Vinnaren presenteras på Jönköpingsgalan den 14 mars tillsammans med 8 andra utmärkelser bland annat Årets digitala ledare, Årets initiativ och Årets idrottsprestation med flera.

Om priset Årets goda kraft

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! Läs mer om priset här.