2019-11-25

Munksjöbron lyser upp i orange i kampen mot våld

Den 25 november är det Orange Day – den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor. Då startar den årliga internationella kampanjen 16 days of activism, som handlar om att belysa våld mot kvinnor och flickor. Jönköping Energi stödjer initiativet i samverkan med flera olika organisationer och myndigheter och under veckan kommer Orange Day uppmärksammas på olika sätt. Bland annat kommer Munksjöbron och andra byggnader lysas upp i orange.

Jönköping Energi sponsrar Zontaklubbarna och Soroptimisternas initiativ och i år samordnar flera organisationer och myndigheter evenemanget En vecka fri från våld under vecka 48. Det kommer även hållas olika aktiviteter, bland annat föreläser Zontaklubbarna och Soroptimisterna i Jönköping om barnäktenskap på Kvarteret Ödlan den 25 november.

Så började det

Orange Day började som ett initiativ av UN Women för att påverka och öka medvetenhet i frågor om jämställdhet och kvinnors egenmakt. Varje år, den 25 november på den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor, används färgen orange runtom i världen för att uppmärksamma detta – även i Jönköping.

En god kraft mot våldet

– Jönköping Energi vill vara en god kraft för samhället. En del i det handlar om att uppmärksamma goda initiativ i kampanjen mot och våld. Genom att använda den orangea färgen på Munksjöbron hoppas vi kunna öka medvetenhet kring problemet, säger Jessica Alaniesse Karlsson, Marknads- och kommunikationschef, Jönköping Energi.

Mer information

Läs mer om Zontas kampanj

Hela veckans arrangemang hittar du här.

Kontaktpersoner

Jönköping Energis presstelefon 036-10 82 45