Med cirka 100 inskickade bidrag i tävlingen #mittelskåp presenterades idag de 4 vinnarna

2018-08-24

Under våren 2018 utlyste Jönköping Energi i samarbete med Destination Jönköping tävlingen #mittelskåp där allmänheten fick möjligheten att pryda våra elskåp med bilder som visar upp vår fantastiska omgivning i Jönköping med omnejd. Där syftet är att visa upp staden och lyfta lokala förmågor. Motiven på elskåpen är bilder på vår närmiljö som ska ge invånare och turister tips på vad mer som finns att se i staden. Samtidigt förgylls våra välbesökta gator med vackra motiv.

Med cirka 100 inskickade bidrag i tävlingen #mittelskåp presenterades idag de 4 vinnarna

Juryns har valt ut vinnarbilderna med fokus på bilder som speglar "fotografens smultronställen i Jönköping med omnejd". Bilderna sticker ut och fångar åskådarens intresse. Bilderna är dessutom genomtänkta och snyggt komponerade.

Vinnare i kategorin Student:
Elvira Thizell

Elvira, uppvuxen i Gränna, som till vardags studerar Estitik och media med inriktning foto och film i årskurs 2 på Per Brahegymnasiet. Hon är mycket fotointresserad och har under sommaren testat egenföretagande som fotograf via organisationen Ung Drive. Ett jobb hon önskar fortsätta med i framtiden.

Vinnarmotivet föreställer vidderna i Bankeryd. Fotot togs förra sommaren i mitten av juni då hon fått ett fotojobb av en kompis för att ta fina bilder på epa-traktorn inför att den skulle läggas ut för försäljning. Elviras motiv kan du se i Huskvarna.

– Bilden togs på den vackraste platsen i Bankeryd, då föraren skulle kontrollera däcken. Jag tyckte bilen stod bra till med ängen i bakgrunden och ljuset föll bra, så jag fotade. Det är en enkel men snygg bild med epan i fokus, fina färger. Jag tycker den har en härlig sommarkänsla. Nu är det faktiskt svårt att ta in att bilden är monterad på ett elskåp så alla som går förbi kan se den. Jag är otroligt glad och tycker det är superkul, avslutar Elvira.

Elviras motiv kan du se i Huskvarna.


Vinnare i öppna fotokategorin:

Mattis Bergfur

Mattis från Bodafors, nu bosatt i Huskvarna och som till vardags utvecklar robotgräsklippare, ser med glädje på ”sitt elskåp”. Vinnarmotivet föreställer gamla brandstationen i Jönköping och togs en sen kväll i vintras.

– Jag och min tjej, som båda är fotointresserade, hade planerat att åka ut och fota Munksjöbron en kväll. När vi gick förbi och såg den gamla Brandstationen på väg dit, och allt ljus runt omkring, tog jag en blid med lång slutartid och liten bländare för att få till effekterna, berättar Mattis Bergfur.

– Det är jättekul att bilden nu uppmärksammas och det känns lite overkligt att vara en av vinnarna, fortsätter Mattis.

Mattis motiv kan du se på Västra Storgatan i Jönköping.


Christer Fredriksson
- Kul att se bilden på plats, säger Christer Fredriksson.

Christers vinnarmotiv föreställer Rosenlunds Herrgård och Rosarium. Bilden togs en vacker sommardag efter att de tagit en cykeltur dit.

– Rosariet är en vacker oas som inte syns ifrån vägen. Jag uppmanar fler att gå in och se i parken, det är en härlig aha-upplevelse, fortsätter Christer.

Bilden är fotad mitt på dagen trots att Christer annars föredrar att fota i soluppgång eller solnedgång. Christers pratar varmt om sitt stora fotointresse och har en fotosida på facebook där han brukar lägga ut sina bilder.

Christer är uppvuxen i Barnarp men bor i Bankeryd och det var en vän som uppmärksammade honom på fototävlingen.

– Jag är glad att jag skickade in bidraget till tävlingen sista tävlingsdagen, säger han med ett leende på läpparna.

Christers motiv kan du se i Huskvarna.


Håkan Ringius
Med glädje ser Håkan Ringius på sin bild som monterats på elskåpet.

– Det är riktigt häftigt att se sin bild uppsatt på elskåpet, säger Håkan Ringius.

Då kärleken 1999 fick Håkan att flytta från Malmö till Taberg tog han med sig sitt fotointresse. Ett stort intresse att fota mestadels landskap. Till vardags jobbar han som it-tekniker men passar på att fota så ofta det finns möjlighet.

Vinnarmotivet föreställer Åsasjön i Taberg. Fotot togs vid solnedgången förra sommaren. Då Håkan bor i Taberg och ser bryggan från sitt fönster är det ett motiv han fotat många gånger.

– Jag kan tipsa om att Åsasjön vid solnedgången är ett riktigt guldkorn, avslutar Håkan Ringius.

Håkans motiv kan du se i Huskvarna.