2018-08-15

125 anställda från Jönköping Energi deltog i Blodomloppet

Igår, tisdag den 14 augusti, deltog närmare hälften av alla anställda på Jönköping Energi på Blodomloppet i Jönköping. Medverkan i Blodomloppet är en del i företagets satsning på medarbetarnas välmående.

I våras utmanade företagets vd, Fridolf Eskilsson, sina medarbetare att delta i Blodomloppet.
- Målet var att få fler än 100 anställda att delta i Blodomloppet genom löpning eller promenad. Och vi lyckades med bravur, 125 anställda anmälde sig och genomförde loppet. Helt fantastiskt, säger Fridolf Eskilsson.

Blodomloppet är ett motionslopp vars syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. Något som Jönköping Energi står bakom. I år hade loppet i Jönköping knappt 5800 anmälda varav 125 personer från Jönköping Energi, vilket motsvarar 46 procent av alla anställda.

- Trots lite kyligare väder och regn i luften var det glada miner när vi efter loppet hade picknick tillsammans och berömde varandra för fina prestationer, säger Fridolf.

Jönköping Energi är stolt sponsor till Blodomloppet sedan flera år tillbaka. Vi är en god kraft för både arrangören bakom loppet men även alla deltagare genom att dela ut påfyllda vattenflaskor inför loppet. Vattenflaskor är uppskattat av deltagarna och var femte deltagare passade på att få lite extra energi när de besökte Jönköping Energi tältet under kvällen.

På bild: Henrik Severed, Marknadskommunikatör på Jönköping Energi som tillsammans med sina kollegor delade ut fler än 1100 påfyllda vattenflaskor till motionärerna. 

Om Blodomloppet
Blodomloppet arrangeras på 17 orter i Sverige och är ett motionslopp för löpare och gående med start och mål i Knektarparken i Jönköping.
Syftet med Blodomloppet är att få fler att bli blodgivare. Varje år anmäler sig många av deltagarna som blodgivare i samband med Blodomloppet direkt till Blodcentralen som finns på plats. Vill du börja lämna blod, tag kontakt med din närmaste Blodcentral eller e-posta blodcentralen.jonkoping@rjl.se.
Läs mer om Blodomloppet i Jönköping: http://blodomloppet.se/vara-lopp/jonkoping/