Hållbarhetsbalen är Årets goda kraft 2019

2020-09-18

Priset för Årets goda kraft går till Hållbarhetsbalen, ett initiativ som alternativ till den traditionella studentbalen. Priset delades ut av Jönköping Energis vd Fridolf Eskilsson och togs emot av Alissar Rajha under kommunens företagsträff Morgonsoffan. Initiativtagarna Alice Perlerot och Alissar Rajha uppmärksammas genom Jönköping Energis pris Årets Goda kraft. Priset brukar delas ut på Jönköpingsgalan men på grund av omständigheterna ställdes galan in.

Det är andra året som Jönköping Energis pris Årets god kraft delas ut. Utmärkelsen går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Jönköping Energi vill bidra till att skapa ett hållbart samhälle, och där behövs de goda individuella och ideella krafterna. Förra året var det Torpa Parkloppis som kammade hem priset.

- Vi grundade priset Årets goda kraft för att lyfta och uppmärksamma alla de goda krafter som finns runt oss i samhället. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och det tycker vi är viktigt att lyfta., säger Fridolf Eskilsson.

Tre nominerade tävlade om priset
Cirka 50 nomineringar skickades in till Jönköping Energi och en intern jury arbetade igenom nomineringarna som sedan landade i tre som det sedan stod emellan. De nominerade var Lisa Hegmegi som nominerades för hennes engagemang i Hajen grupperna som är simgrupper för barn & ungdomar som har en funktionsnedsättning. Sedan var det Luz Björkman som nominerades som medmänniska med ett stort hjärta och som hjälper sina medmänniskor runt omkring henne. Den tredje var Hållbarhetsbalen, Alice Perlerot och Alissar Rajha. Tillslut stod Hållbarhetsbalen som vinnare.

- Hållbarhetsbalen är ett utmärkt exempel på ett initiativ som bryter normer och vågar utmana. De hade en tydlig idé och övertygelse om att det går att uppnå en bra gemenskap och en rik kulturupplevelse utan överdriven konsumtion och genomförde Jönköpings första Hållbarhetsbal. Stort grattis till Årets goda kraft, säger Fridolf Eskilsson

Ny omgång för 2020
Redan nu kan vem som helst gå in på Jönköping Energis webbplats och nominera till 2020 års pris. 
Följ länken för att nominera


Vinnare av Årets goda kraft Alissar Rajha, en av grundarna till Hållbarhetsbalen. 

Kontakt för mer information:
Jönköping Energis presstelefon: 036-10 82 45