2020-03-23

Vi bjuder på fritt internet för skolarbete på distans

Under två månader bjuder Jönköping Energi på fritt internet till alla som inte har aktiverat sin uppkoppling via Jönköping stadsnät Wetternet. 

– Vi vill underlätta nu när många, framförallt studenter och skolungdomar, behöver undervisning på distans. Genom att erbjuda fritt internet kan de som till exempel använder mobiluppkoppling spara på sin surf, säger Lennart Jarl, produktchef på Jönköping Energi.

Anpassningarna som samhället fått göra med anledning av coronaviruset har gjort att många behöver studera och arbeta hemifrån. För att underlätta med detta kommer Jönköping Energi att bjuda på fritt internet fram till sista maj. Erbjudandet gäller för alla kunder i Jönköpings stadsnät Wetternet som inte aktiverat sin internetuppkoppling. Hastigheten kommer att vara 5 mbit/s.

– Hastigheten kommer att räcka till att följa streamade lektioner eller föreläsningar på webben och hålla koll på e-posten. Vi gör detta för att vara en god kraft i samhället och för att så många som möjligt ska kunna hänga med i skolarbetet även hemifrån, säger Lennart Jarl.

Totalt finns det cirka 35 000 anslutningar i Jönköping stadsnät Wetternet och statistiken från den senaste veckan visar att användningen av internet har ökat med 20 % under dagtid.

Så här kommer du igång 
Anslut din nätverkskabel till Wetternetboxen och sedan till din dator. Öppna din webbläsare. Alla kunder som inte har någon aktiv internettjänst från en tjänsteleverantör kommer automatiskt till en portal där man registrerar sig. Tjänsten kostar inget och kopplas upp inom 15 minuter.

Kontaktperson
Lennart Jarl
Produktchef
070-342 30 60

Fakta om Jönköping stadsnät Wetternet
Jönköping Stadsnät Wetternet är ett öppet stadsnät där våra kunder fritt kan välja mellan ett brett utbud av tjänster från flera tjänsteleverantörer. Jönköping Energi ansvarar för fiberkabeln, alltså själva infrastrukturen. Idag har vi 35 000 anslutningar i stadsnätet. Totalt består nätet av 440 mil fiberkabel.