2019-03-20

Säker laddning för elfordon till både företag och privatpersoner

Jönköping Energi utökar satsningen på laddning för elbilar och elhybrider genom att bredda utbudet av produkter och tjänster för säker och smart elbilsladdning, både för hemmet och arbetsplatsen.

Företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner erbjuds helhetslösningar för laddning genom både installation och smarta administrationstjänster. Det ska bli enklare för kunderna att minska sitt klimatavtryck, bidra i omställningen till hållbara transporter och starta varje resa med fulladdade batterier.

Den utökade satsningen på olika typer av laddinfrastruktur görs genom ett nytt partnerskap med Bee Charging Solutions. Det innebär nya tjänster för fordonsladdning både i hemmet och på arbetsplatsen samt en vidareutveckling av de publika laddare som finns placerade runtom i Jönköping och Huskvarna.

- Med ett bredare utbud av tjänster, allt samlat i samma nätverk, gör vi det enklare för våra kunder att minska sitt klimatavtryck. Det går i linje med vår vision att vara en god kraft för ett gott samhälle, säger Anders Rydén Affärsområdeschef El.

Laddboxar för alla typer av kunder

Efterfrågan på säker och effektiv fordonsladdning i hemmet och på jobbet har ökat markant i takt med att antal eldrivna fordon ökat Samtidigt ställs krav på tjänster som hanterar tillgång och betalning av laddning på arbetsplatser eller i flerbostadshus. Genom att samla alla laddare i ett gemensamt nätverk genom Bee Charging Solutions ger vi samma service oavsett var elbilsföraren är.

- Det känns kul att möta våra kunders efterfrågan med försäljningsstarten av laddboxar. Framförallt gläds vi åt att erbjuda lösningar kopplat kring fordonsladdningen som förenklar för våra kunder, exempelvis olika betallösningar, säger Anders Rydén.

Ny betallösning på publika laddplatser

Den 2 april införs en ny betallösning för Jönköping Energis publika laddare i Jönköping och Huskvarna. Under övergången erbjuds en period av fri laddning fram till 2 april. Dessutom kommer flera befintliga laddplatser förstärks med nya laddstolpar.

- Vi är glada över Jönköping Energis förtroende och att vi får möjlighet att bredda det publika laddnätverket i Jönköping. Därmed tar vi ytterligare ett steg i ambitionen att erbjuda det mest relevanta laddnätverket för våra kunder, allt för att driva omställningen till e-mobilitet, säger Fredrik Nordin, CEO på Bee Charging Solutions.

Statistik för elbilar och laddning:

  • Det finns 71 189 st laddbara bilar i Sverige, varav 18 363 går enbart på el.
  • Det finns 7 162 st publika laddpunkter i Sverige.
  • I Jönköpings län finns 236 st laddningspunkter.
  • År 2030 beräknas det finnas 2,5 miljoner laddbara fordon i Sverige.

Källa: Power Circle