​Torpa Parkloppis är vinnare av priset Årets goda kraft 2018

2019-02-23

Det är med glädje som Jönköping Energi delar ut priset Årets goda kraft till gänget bakom initiativet Torpa Parkloppis. Det stod klart vid prisutdelningen på Jönköpingsgalan den 23 februari.

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället och för att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas.

– Det är just eldsjälarna som vi vill lyfta med vårt pris. Vi har fått många nomineringar till priset och av alla goda krafter valde vi ut tre som var med och konkurrerade om utmärkelsen Årets goda kraft, säger Jessica Alaniesse Karlsson, Marknads- och kommunikationschef på Jönköping Energi.

På Jönköpingsgalan stod det klart att det var Torpa Parkloppis som kammade hem priset med motiveringen: ” Genom engagemang och ideella krafter har Maria Lillieström med sina vänner, bland annat med Maria Jansson, skapat en plats för hållbarhet och lokal anknytning. Torpa Parkloppis är en dag fylld av glädje och gemenskap där Idas Park blir en plats för Jönköpingsbor att fynda, umgås, äta god mat och njuta av skön musik. Ett initiativ som satt färg på denna del av staden. Saker får nytt liv, människor tjänar en slant och allt eventuellt överskott går oavkortat till projekt som bidrar till ett bättre samhälle.” Priset delades ut av Jessica Alaniesse Karlsson och vd Fridolf Eskilsson.

– Vi vill säga stort tack till våra nominerade och betona vår tacksamhet för deras engagemang och bidrag till ett bättre samhälle, avslutar Jessica Alaniesse Karlsson.

Utöver Torpa Parkloppis var de nominerade Jan Stenwall, Idrottsledare Huskvarna AIK-Brottning och Marc Svensson, lärare Strandskolan.