Installatörer elnät

För att kunna för-och färdiganmäla dina arbeten registrerar du dig här. Vi skickar en bekräftelse till dig så snart din registrering är färdig. Vi behandlar registreringen manuellt så räkna med att det tar en dag. Har du frågor om Elwebben kontaktar du elwebben@jonkopingenergi.se

Här läser du mer om Elwebben och hittar manualen 

Kontakta oss i elanslutningsärenden

Har du frågor kring ett elanslutningsärende är du välkommen att mejla oss på elanslutning@jonkopingenergi.se så återkommer vi så snart vi kan, glöm inte att beskriva ditt ärende och hur vi kan nå dig. För pågående ärenden hänvisar vi till chatten i Elwebben.

Du kan också ringa oss på våra telefontider tisdag, onsdag och torsdag kl. 8.00-9.30, telefon 036-10 32 45. Övrig tid lägger vi full fokus på inkomna ärenden.

Handläggningstider

Olika ärenden tar olika lång tid och beroende på arbetsbelastning kan tiderna komma att ändras. För att se hur tiderna ser ut i normalfallet kan du läsa nedan dokument.

Läs mer om våra handläggningstider

Installationsregler

För att hjälpa kunderna göra anslutningar till vårt lågspänningsnät och övriga förändringar i kundernas anläggningar, vill vi att alla installatörer följer denna folder som är ett komplement och förtydligande av Svensk Standard och övriga föreskrifter som finns. Installationsregler för lågspänning 

För att ansluta en högspänningsanläggning behöver du följa IBH14 och vårat tillägg som du kan läsa här, krav på kundanläggningar 12 kV.

Anslutning av solcellsanläggning

Från och med januari 2019 har vi en uppdaterad blankett - Anmälan anslutning av produktion till lågspänningsnätet - som ska bifogas när du föranmäler en produktionsanläggning.

Anmälan - anslutning av produktion

Vi har även en uppdaterad folder som du ska följa för att installationen ska ske på rätt sätt.

Folder - installera solcellsanläggningar