Vi söker en elhandlare

till vår elhandelsverksamhet inom affärsområde El

Affärsområdet har det samlade ansvaret för el/krafthandel och våra erbjudanden kopplat till el. Utbyggnaden av förnybar elproduktion kommer i framtiden att innebära nya spännande utmaningar inom krafthandel samtidigt som vi nu ser slutkunder med nya behov kopplat till el. Laddning av elfordon och anläggningar för egen elproduktion är bara två exempel. Vi ser också en slutkundsmarknad där alla frågor, även de kring elnätet, ska hanteras av elhandelsbolaget.

Vi söker nu dig som har god kunskap om dagens elmarknad och gärna vill vara del i vår utveckling i en marknad i förändring. 

Arbetsuppgifter

Som elhandlare blir du en viktig kugge i bolagets elhandelsprocess, där du får en viktig roll i hantering och uppföljning av vår elhandel för främst slutkundsleveranser. Ditt arbete innebär delaktighet och eget ansvar inom flera av våra elhandelsfunktioner, allt från omvärldsbevakning och säkerställande av regler och laguppfyllelse till hantering av fysisk och finansiell krafthandel tillsammans med elcertifikat, ursprungsgarantier mm. Du kommer också att ha en betydelsefull roll i utveckling och förvaltning av våra administrativa rutiner kring avtal, leverans och uppföljning.

Din profil 

  • För att lyckas i tjänsten tror vi att du har relevant eftergymnasial utbildning, t.ex. med inriktning mot ekonomi, och/eller erfarenhet och kompetens från arbete med elmarknadsfrågor.
  • Du har god analytiskt förmåga och är noggrann. Du har en egen drivkraft, är självgående och kan ta initiativ. Du har en förmåga att skapa god relationer med interna och externa kontakter, med vilka du lätt kan kommunicera i både tal och skrift. Vidare är det viktigt att du förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 
  • B-körkort är meriterande då resor förekommer i tjänsten. 

Mer information

Välkommen att kontakta elhandlare Johan Carlsten, tfn 036 10 32 77. Efter den 16 januari kan även affärsområdeschef Anders Rydén, tfn 036 10 82 10, kontaktas. 
Fackliga företrädare är Magdalena Zahr, Jusek 036-10 83 25, Peter Schälin, Vision 036-19 18 89, och Daniel Johansson, SEKO, 036-19 18 60.
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 
 
Välkommen med din ansökan senast 2017-01-29. Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast. Du skickar den till Jönköping Energi, HR-avdelningen, Box 5150, 550 05 Jönköping eller via e-post ledigajobb@jonkopingenergi.se. Märk din ansökan ”Elhandlare”.
 
Inför varje rekrytering tar vi beslut om vilka rekryteringskanaler vi ska använda och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.